lauantai 9. heinäkuuta 2011

MITÄ JOS POLIITTISET, USKONNOLLISET JA MAAJAOT POISTETTAISIIN?


Pyydämme teitä tarkastelemaan uskomuksianne



Rakkaat ystävät,
Palataanpa vapausaiheeseen, mistä puhuimme radio-ohjelmassamme 4.7. - päivänä jolloin USA juhlii vapautta.

Vapaus mistä puhumme, ei välttämättä merkitse puheen, uskonnon, kulttuurin tai poliittisen yhdistymisen vapautta. Sillä sitä vapautta josta puhutaan mediassa, poliittisissa puolueissa ja uskonnollisissa yhteyksissä, varjostavat ajatukset "Minä olen oikeassa ja sinä olet väärässä". Toisin kuin universumien määrittelemä vapaus - vapaus olla - maapallon vapaudet luokitellaan useimmiten oikeiksi tai vääriksi.

Pyydämme teitä tarkastelemaan uskomuksianne. Jos oma poliittinen puolueenne on oikeassa, eikö se saa toiset poliittiset puolueet olemaan väärässä? Sama pätee uskonnollisiin kytköksiinne, kansallisuuteenne tai mihin tahansa muuhun uskomukseen, joka erottaa teidät yhdestäkin ihmisestä tai olennosta maan päällä … tai taivaassa.

Uuden ajan kanavoijat usein toteavat: "Olemme yhtä." Jos tämä on totta, miten yksi poliittinen puolue, maa tai uskonto voi olla oikeassa? Silloin kun nimitätte yhtä hyväksi, toinen on tietysti huono. Sellainen ajattelun jakaminen oli oikein vanhassa ajassa - se oli vastakohtien, oikean ja väärän ja oman voimanne toisille antamisen aikaa. Niin ei enää ole.

Monet teistä ovat väsyneet puhdistamaan uskomuksianne. Olette tehneet uutterasti työtä tullaksenne tyhjäksi tauluksi uutta aikaa varten. Taputamme teille ponnistelujenne vuoksi. Mutta teidän on jatkettava laajemmalla asteikolla. Olette puhdistaneet henkilökohtaisen elämänne. Nyt on aika tarttua ryhmämentaliteettiinne.

Ennen joku määritteli, että tietty poliittinen puolue, maa tai uskonto oli oikea vastaus hänen tarpeisiinsa. Määriteltyään vastauksen omasta puolestaan, laajentaakseen voimaa hän kannusti toisia uskomaan samalla tavalla. Ei välttämättä lisätäkseen "uskovaisten" määrää, vaan lisätäkseen sisäistä uskoaan, että hänen ajatuksensa olivat oikeampia kuin toisten ajatukset. Hajota ja hallitse.

Kun pyyhitte ulkoisen maailman uskomuspöytää puhtaaksi, teidän ei tarvitse kannustaa, anoa tai kiusata toisia uskomaan niin kuin te, osoittaaksenne itsellenne, että olette oikeassa ja toiset ovat väärässä.

Tämä vaikuttaa yksinkertaiselta käsitykseltä. Tosiasiassa se on äärimmäisen monimutkainen. Luopuminen poliittisen, uskonnollisen tai maantieteellisen asemanne uskomuksista tuntuu luultavasti pelottavammalta kuin anteeksiantaminen itsellenne ja toisille.

Mitä tapahtuu, jos ei ole poliittisia puolueita? Ei uskonnollista jakautumista? Ei maa-, kaupunki- tai osavaltiokytköstä? Mitä tosiaan? Monet teistä eivät voi tajuta luopumista kaikesta, mitä olette kehittäneet vuosien saatossa. Tietysti teistä tuntui oikealta poistaa viha toisia kohtaan - ymmärsitte tuon ajattelun logiikan. Mutta luopuminen olemuksestanne/olemisestanne - mitä se tuntuu olevan - näyttää kuultavasti liian paljolta pyytää.

 Nyt olemme tulleet ongelman ytimeen. Olette puhdistaneet henkilökohtaisen pöytänne, jotta olette tyytyväisempi katolilainen tai yhteisön jäsen. Tai että olette parempi amerikkalainen (mikä on mielenkiintoinen fraasi, kun otetaan huomioon, että se jättää pois Kanadan ja Etelä-Amerikan). "Olemme yhtä" ei merkitse, että vain Ranskassa asuvat ovat kaikki yhtä. Tai vain USA:n republikaanit ovat kaikki yhtä. Tai baptisti uskonnon jäsenet ovat kaikki yhtä. Se merkitsee, että kaikki rajat ja esteet häviävät niin, että ajattelet jotakuta Keniassa veljenänne - ei köyhänä sukulaisena, joka tarvitsee apua, vaan tasavertaisena älykkyydeltään, sisäiseltä voimaltaan tai millä tahansa sisäisesti määräytyvällä mitalla.

Mitä tapahtuu, jos poliittiset, uskonnolliset ja maajaot poistetaan? Mitä tosiaan? Eikö se kannusta rakentamaan uudestaan nuo rakenteet, nuo uskomukset rakkaudessa? Ja niin se on.

On aika siirtyä henkilökohtaisista uskomuksistanne suurempiin ryhmiin, jotka ovat myös rajanneet rakkauttanne ja kasvuanne. Aivan kuin hyväksyitte, että monet menneen, nykyisen ja tulevan olemuksenne tekijät tarvitsivat parannusta, sama pätee niihin uskomuksiin, jotka rajoittavat teidät yhteen maahan, uskontoon tai poliittiseen puolueeseen.

"Olemme kaikki yhtä" ei ole miniohje, joka liittyy vain teihin, perheeseenne ja pieneen ystäväryhmään. Se on universaali direktiivi, jota ei voi toteuttaa niin kauan, kun uskomukset jatkavat näkemystenne rajaamista. Sillä tosiaankin, jos yksi uskonto on oikeassa, eikö se rajaa oppimistanne niihin osiin, jotka vahvistavat uskomuksianne? Ja näin on kaikkien uskomusten osalta, jotka saavat teidät olemaan oikeassa ja jonkun muun väärässä - mukaan luettuna terroristit.

Eivätkö ne, joita nimitätte terroristeiksi, nimitä teidän ryhmäänne samalla tavalla? Niin kauan kun leikitte hiekkalaatikossa toisten kanssa kuin 2-vuotias - "Se on minun ämpärini." "Ei, se on MINUN ämpärini." - tuskanne jatkuu ja teidän on paljon vaikeampaa hyväksyä uuden ajan ilo.

Voitteko olla uutta aikaa ja säilyttää jaot, joita olette luoneet saadaksenne itsenne tuntumaan voimakkaammalta? Kyllä - teette sillä tavalla. Mutta niin kauan kuin teette tätä, te ette täysin käytä uuden ajan ohjelmistonne taitoja ja tietoja - yhtään sen enempää kuin voitte helposti tehdä sähköpostiviestejä rajallisilla kirjoitustaidoilla. Tietysti voitte tehdä viestejä, mutta teette sen hyvin hitaasti, mikä rajoittaa aikaansaamienne sähköpostien määrää.

Pyyhkikää pöytänne puhtaaksi. Voitte tehdä sen vain pyytämällä apua, ennen kuin menette nukkumaan iltaisin.

Mitä teille tapahtuu, jos poistatte uskomusmallinne maailmasta? Mitä tosiaan? Mitä teille tapahtui, kun poistitte henkilökohtaiset uskomusmallinne?

Niin olkoon. Aamen




Kanavoinut Brenda Hoffman ( www.lifetapestrycreations.com)
5.7.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

1 kommentti:

SeijaTuulikki kirjoitti...

Hei!

Olemme vastuussa omasta ja planeettamme kehityksestä. Monet ongelmat ovat osa laajempaa kehitystä, joka lopulta johtaa Rakkauteen :)

Syy kaaokseen on ihmisen itsepäisessä haluttomuudessa kehittyä ja ottaa vastuuta ja vapautua.

Pitäytyminen vanhassa tiedossa ja tavoissa on usein esteenä uusien ulottuvuuksien ja mahdollisuuksien todeksi elämiselle.

Vastuu ja ideoiden OIVALTAMINEN on käsissämme..

Meillä on vapaus valita. Vapaus ei ole vapautta, jos on rajoja...

Oman Henkilökohtaisen Elämäni puhdistaminen on meneillään.... se vie paljon voimiani ... Halu VAPAUTUA ja kasvaa henkisesti ...

Siirtyminen henkilökohtaisista uskomuksistani suurempiin ryhmiin, jotka ovat myös rajanneet Rakkauttani ja kasvuani ****
Rakentamaan uudestaan rakenteet****
Näitä asioita olen pohtinut ja olen valmis luopumaan... yhdestä maasta, yhdestä uskonnosta ("minulla on oma uskontoni, joka sopii juuri minulle enkä tyrkytä sitä toisille, koska se ei ehkä sovi muille") ja politiikka puolueet ???

"Yksinpuhelu ei ole kivaa pitäisi nähdä toinen ja saada vastakaikua "


"Olemme kaikki YHTÄ"

Minulla on taulu seinällä, jossa on lasteni kuvat...
Tapion kohdalla on kuvan yläpuolella runo:

Kuule Tapio
tänne se lapio!
Minä haluan sen
ja auton punaisen!
Sinä saat minulta hiekkaa ja rukkaset
ja rikkinäisen sangon ja litistyneet kukkaset.

Täällä Aurinko paahtaa
yöllä on kuuma
lammessa on vilvoittavaa vettä
luonto on kaunis
linnut antaa aamukonsertin
ÄitiMaa
on KAUNIS huolehtien kaikista
Kiitos

KESÄÄ ***