torstai 24. maaliskuuta 2011

VAPAUS EI OLE VAPAUTTA, JOS ON RAJOJA




Rakkaat ystävät,
Useimmat teistä ovat olettaneet, että teillä on samat taidot. Se on oikea olettamus. Olette myös olettaneet, että haluaisitte käyttää noita taitoja samalla tavalla. Se on väärä olettamus.

Osuva analogia olisi ehkä, että monilla teistä on samanlainen tietokone, vaikka olette kiinnostuneita eri alueista. Joitakin teistä kiinnostaa sähköpostien vaihtaminen, toiset tutkivat ja vielä toiset käyttävät erilaisia medioita.

Ette oleta kaikkien olevan kiinnostuneita samoista kirjoita, elokuvista tai ravintoloista. Hyväksytte sen, että teidän on syötävä ravitaksenne fyysistä olemustanne, mutta se vaihtelee suuresti, mitä laitatte fyysiseen olemukseenne.

Tarvitsette happea, vettä ja ruokaa fyysisen olemuksenne ylläpitämiseksi, mutta sallitte ainutlaatuisuutenne loistaa niiden erilaisten tapojen kautta, joilla tyydytätte nuo tarpeet. Asutteko alueella, joka on täynnä savua? Vai vuorenhuipulla missä on kilometreittäin raikasta ja puhdasta ilmaa? Vai jossain sillä välillä?

Myös perustarpeissa ilmaisette valinnanvapautta tekemillänne valinnoilla. Oletteko parempi ihminen, jos syötte tasapainoisia aterioita? Ette - mutta olette erilainen ihminen fyysisesti kuin joku, joka syö kaloripitoista pikaruokaa.

Sama pätee valintaanne uuden ajan taidoista. Joillakin teistä on kiinnostus ja sitä kautta tarve tutkia tai kokea aikamatkailua. Toisilla on tarve kommunikoida eri tavalla toisten kanssa. Ja vielä toisilla on tarve luoda se, mitä he haluavat, silloin kun haluavat. Joidenkin ehkä tarvitsee tutkia kaikkia kolmea tai täysin eri vaihtoehtoja. Tiedätte kiinnostuksistanne sen, mistä uuden ajan taidoistanne tulee toiminnallisia.

Ei ole sattumaa, että päätitte ottaa pääaineeksenne collegessa biologian ja paras ystävänne sosiologian. Kumpikaan teistä ei ole parempi ihminen - vain ihmisiä joilla on erilaiset kiinnostukset. Ja vaikka sosiologiaa pääaineenaan lukevaa ystäväänne saattaa kiehtoa jokin biologian kurssi, häntä ei kiehdo riittävästi vaihtaakseen pääainetta. Näin on teillä, kun alatte tutkia uuden energian taitojanne.

Jotkut teistä ovat äärimmäisen kiinnostuneita aikamatkailusta. Tällainen kiinnostus kertoo, että ainutlaatuinen kykynne lepää aikamatkailun tutkimisessa. Mutta sitten, aikamatkailu ei ole ehkä ainoa kiinnostusalueenne - sisäinen olemuksenne "valaisee" ne taidot, jotka ovat tärkeimmät teille kulloinkin.

Kenties olette "renessanssi-ihminen", joka tutkii monia taitoja. Tai uuden ajan ihminen, joka tutkii syvästi yhtä aluetta. Sillä ei ole merkitystä. Seuratkaa sydäntänne ja tiedätte roolinne.

Mitä jos seuraatte sydäntänne ja huomaatte, että te ette pysty yhdistymän uuden ajan taitoihin, jotka ovat tarkoituksenmukaisia olemuksellenne? Älkää pelätkö, pystytte oikeaan aikaan. Teidän ei ole mahdollista tehdä toisin.

Sallikaa olemuksenne siis tutkia jokaista uutta taitoa, jota Brenda ja muut korostavat kanavoinneissaan. Kuulostaako heidän informaationsa innostavalta? Sitten se on ajankohtainen kiinnostusalueenne. Näettekö, miten yksinkertainen tämä prosessi on?

Teillä on vapaus valita, mitä uuden ajan taitoja haluatte käyttää ja milloin. Kenties tänään. Kenties ensi kuussa. Tai ensi vuonna. Antakaa itsellenne sama vapaus, minkä universumi on antanut teille.

Vaikka tuntisitte vetoa tiettyyn taitoon tai tietylle alueelle, teillä on vapaus sivuuttaa se. Elämässänne ei ole enää kyse "pitäisi"-asioista - siinä on kyse ilosta. Miten voitte mitenkään olla iloinen, jos tunnette olevanne pakotettu jollekin alueelle - vaikka tuo alue kiinnostaisikin teitä?

Seuratkaa sydäntänne ja siirrytte suuntaan, mikä on oikea teille - aikana mikä on oikea teille.

Saatatte olla kiinnostunut yhdestä taidosta tänään ja toisesta huomenna. Ei ole mitään testejä päättämään, mikä alue ja mikä taito on sopivin teille. Kenties monet taidot ovat. Tai kenties ei mikään niistä. Teillä on myös vapaus jäädä vanhaan aikaan mukavuusalueelle, minkä kehititte nykyelämänne aikana.

Vapaus ei voi olla vapautta, jos on mitään oikean toiminnan rajoja. Sallikaa tuon ajatuksen prosessoitua nykyisten uskomusjärjestelmienne läpi - mallien jotka kertovat teille, mitä teidän täytyy tehdä tai pitäisi tehdä tai olla. Sellaiset uskomukset eivät enää päde. Sallikaa itsenne virrata vapauden kera.

Sallikaa itsenne tietää, että ne taidot jotka kiinnostavat teitä, virtaavat luonnostaan elämäänne oikeaan aikaan.

Olemme jo antaneet muutamia oppisuunnitelmia auttamaan uuden taitosettinne kehittämisessä. Jotkut teistä onnistuivat luomaan noilla rajallisilla informaatiopalasilla, mitä halusitte. Se on ok ja hyvä. Noissa taito-oppitunneissa oli enemmän kyse kiinnostuksen kohteidenne laajentamisesta kuin varsinaisesta luomisesta. Ne jotka ovat tarkastelleet noita oppitunteja ja jatkavat niiden käsittelemistä, ovat niiden joukossa, joista tulee luomiseksperttejä tai kokeneita aikamatkaajia tässä elämässä. Ne jotka ovat laittaneet ideat sivuun, "leikkivät vain napeilla" nähdäkseen, mihin kykenette.

Jatkamme oppituntisuunnitelmien tarjoamista ja uusien taitojenne päivittämistä. Mutta sallikaa itsenne valita ne taidot, jotka ovat sopivimpia teille, ja tiedätte sen kiinnostuskipinästä, minkä se luo olemukseenne - aivan kuten tiedätte, että olette kiinnostuneempi biologiasta kuin sosiologiasta. Niin olkoon. Aamen.


Kanavoinut Brenda Hoffman ( www.lifetapestrycreations.com)
23.3.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine


 


1 kommentti:

ansu kirjoitti...

Kiitos tästä. Viime aikoina on ollut todella ajankohtaista itselleni miettiä juuri näitä asioita. Lapsuudenunelmat ovat heränneet eloon ja olen vaalinut niitä. Se on ollut äärimmäisen vapauttavaa, kuin olisin löytänyt jotain sellaista, mikä on ollut tässä kaiken aikaa.