perjantai 8. huhtikuuta 2011

TOISTEN MIELIPITEILLÄ EI OLE MERKITYSTÄ



Päällikkö Joseph
Eläimet ovat varmasti mahtavia roolimalleja teille.  Ne ovat myös mahtavia opettajia teille, erityisesti jos huomioitte niitä tarkasti. Ne eivät tiedä olevansa opettajia eivätkä ne välitä - eihän teidän mielipiteillänne ole lopulta merkitystä. Niille merkitsee vain, että ne elävät iloisesti, estämättä ja tehden sitä, mikä tulee luonnostaan.

Ne elävät elämänsä tarkoitusta vain seuraamalla vaistojaan tai seuraamalla sydäntään, kuten voitaisiin sanoa.

Useimmat ihmiset eivät seuraa sydäntään. He antavat ulkoisten olosuhteiden opastaa itseään. Itse asiassa, monille teille opetettiin pikkulapsina, ettei pidä seurata sydäntään. Sen sijaan teille kerrottiin toisten mielipiteillä olevan enemmän merkitystä kuin omillanne.

Ja kannoitte tuon näkökulman lapsuuden viattomuudesta aikuisuuden unohdukseen.

Kun ikänne ja fyysinen kypsyytenne lisääntyivät, unohditte koko lapsen viisautenne. Ja "auktoriteetiksenne" tulivat toisten ihmisten mielipiteet. Noita mielipiteitä ilmennettiin ja myös virallistettiin monin eri tavoin - uskonnoissa, valtionhallinnossa, koulutusjärjestelmässä jne.

Emme sano, että uskonto, valtio ja koulut ovat pahoja. Sanomme kuitenkin, etteivät ne yleensä kannusta teitä luottamaan ja nojaamaan ainoaan todelliseen auktoriteettiin - teihin, korkeampaan itseenne.

Ette koskaan, koskaan löydä mitään korkeampaa tai parempaa tai viisaampaa opastusta kuin oma sisäinen äänenne.

Toisten mielipiteillä ei ole merkitystä. Emme sano, ettei teidän pitäisi koskaan kuunnella kunnioittavasti toisia. Mutta sanomme, että teidän pitäisi aina ottaa varauksella se, mitä he sanovat, ja viedä heidän mielipiteensä oman sisäisen opastuksenne suodattimen läpi.

Luottakaa tuntemuksiinne - ne ovat selkein kommunikointimuoto teidän ja korkeamman itsenne, teidän ja Jumalan välillä.

Ja silloin vapaudutte toisten ihmisten mielipiteiden vankilasta.


 
Päällikkö Josephia kanavoinut John Cali ( www.greatwesternpublishing.org)
5.4.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine



1 kommentti:

ansu kirjoitti...

Kiitos tästä :)