perjantai 25. helmikuuta 2011

KUOLEMINEN



Te ette voi välttää sitä, mitä kutsutaan kuolemaksi. Niidenkin joukossa jotka aavistelevat, että kuoleman jälkeen teitä odottaa jokin ihana, sitä kuitenkin pelätään.

Kuitenkin kerromme teille, ettei kuolemaa pidä pelätä sen enempää kuin syntymääkään. Eivät ne eroa paljonkaan toisistaan. Molemmat ovat uusia alkuja, uusia askelia ikuisen kasvunne matkalla.

Silloin kun ihmisrodusta tuli "tietoinen olento", oli sellainen ymmärrys kuolemasta, mitä teillä ei enää ole. Pieninä lapsina te kaikki ymmärrätte kuoleman ja hyväksytte sen siksi, mitä se on. Mutta aikuisina juhlitte syntymää ja surette kuolemaa.

Ihmiset ovat omaksuneet kuoleman pimeän puolen. Se on jotain, mitä pitää pelätä ja välttää kaiken kustannuksella. Monille lääketieteen ammattilaisillenne kuolema on merkittävä ja peruuttamaton epäonnistuminen. Kenties jopa rangaistus vääristä teoistanne, kuten jotkut ajattelevat.

Moderni kulttuurinne menee niin pitkälle, että se "rankaisee" joukossanne olevia pahantekijöitä kuolemalla - nk. kuolemanrangaistuksella.

Kuitenkin antaessanne kuolemanrangaistuksen, itse asiassa usein - useammin kuin tiedättekään - annatte piinatuille sieluille siunatun helpotuksen piinatusta fyysisestä elämästään. Kun he siirtyvät kuoleman portin läpi, he tulevat kuvaamattoman autuuden ja ilon paikkaan. He ovat palanneet kotiin.

Riippumatta fyysisen kuoleman prosessista tai tavasta - tuskallisesta tai rauhallisesta - lopputulos on aina sama. Tulette paikkaan, mitä jotkut kutsuvat taivaaksi. Tarkempi kuvaus olisi ikuinen elämä. Kaikki elämä on ikuista. Ei ole mitään kuolemaa.

Eläimenne tietävät tämän, erityisesti lemmikkinne. Muiden oppituntien muassa he ovat tulleet opettamaan teille, ettei teidän pidä pelätä kuolemaa, vaan sen sijaan elää täysin ja iloisesti hetkessä. Ja sitten kun aika tulee - millä tavalla se tuleekin - kuolla iloisesti ja täysin tietäen, että kuoleman portin toisella puolella on vain uudestisyntymä valoon ja rakkauteen.

Kaikki on hyvin. Kuoleminen on helpoin asia, minkä koskaan teette.


Heimopäällikkö Josefia kanavoinut John Cali
6.5.2008 (
www.greatwesternpublisihg.org)
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine



 

Ei kommentteja: